google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

19 maj 2014

Digital hälsa | Digital healthcare


#HealthHackr14
Efter en spännande, intensiv och mycket lärorik helg med 48h "Hacking for better Healthcare" känner man sig aningen utpumpad, men på ett härligt sätt.

För att ha energi att vara kreativ i 48 h krävs ett bra anordnat event. Detta stod, i allra högsta grad, Veryday och EIT ICT Labs för.

Det roliga och intensiva arbetet med ett fantastiskt team bestående av olika kompetenser som illustratör, industridesigner, omvärldsanalytiker, UX designer och folkhälsovetare gav spännande resultat som kommer presenteras under Digital Health Days på Stockholmsmässan 25-26/8.

Ett ypperligt sätt att få olika professioner, företag och myndigheter att samverka för att hitta nya innovativa lösningar mot samma mål - en bättre folkhälsa!

12 maj 2014

Cellprovsveckan

Denna veckan (11-18 maj) genomförs, enligt Cancerfonden, Cellprovsveckan i Västra Götalandsregionen, Region Halland och Region Skåne. Detta innebär att en särskild Cellprovsbuss med barnmorskor åker runt till flera olika platser och erbjuder kvinnor att ta provet på plats. Screening av livmoderhalscancer har bidragit till att livmoderhalscancer minskat, men fortfarande insjuknar ca 450 kvinnor varje år varav ca 150 dör i sjukdomen. Många av dessa har enligt Cancerfonden inte tagit cellprov.

Genom regelbunden cellprovtagning upptäcks cellförändringar ofta i tid vilket innebär att man genom förebyggande kan undvika utveckling av cancer.

Här finns mer info: www.cellprov.se

Sverige är unikt -  ta tillfället i akt och utnyttja det!

5 maj 2014

Rökfria lekplatser

Enligt Tobaksfakta ska det nu införas rökfria lekplatser på Gotland och inom kort kommer förbudsskyltar mot rökning att sättas upp.  Det är regionstyrelsen på Gotland som anser att barnen på Gotland ska slippa rökning på lekplatser och man menar att det handlar om en attitydfråga. Som vi vet gör barn som vuxna gör och vuxna bör därmed föregå med gott exempel, framför allt, på ställen som är till för barn. Bra där Gotland!

Ungefär lika många i Sverige dör av passiv rökning som av trafikolyckor. Ca 200 dödsfall per år beror på passiv rökning.

Folkhälsomyndigheten utreder för närvarande, på uppdrag av regeringen, om Sverige ska lagstifta om rökfria offentliga miljöer, framför allt för att skydda barn mot passiv rökning på ett bättre sätt. Lekparker hör till de miljöer som nämnts i diskussionen och förslaget väntas vara klart i slutet av 2014.