google245fd6c08c7d5c08.html snabblankar.seSvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

29 maj 2016

Morsdaghäng | vem hänger längst?


















Inte mor iallafall :-D (för mor kan inte ens filma ordentligt). Kan ju tycka att döttrarna borde förstått att de skulle låtit mamma vinna på mors dag. Självklart vann "yngst", dock med lite tråkig psykningstaktik kan man ju tycka ;-) "Det här var inte alls jobbigt.", "Jag kan nog hänga hur länge som helst." 


Efter frukost på lokalt kafé blev det 3 timmar häng med döttrarna i skogen, på bryggan och i utegymmet. Jag älskar att döttrarna älskar att hänga i skogen!

Träningen blir så variationsrik och rolig när de är med. Kanske inte jätteeffektiv, men mysig med många pauser, lite lunch och grodyngelfångst. En perfekt mors dag helt enkelt!




28 maj 2016

En dotter, ett gosedjur och en backe

Idag blev det lite så där..."allt är bättre än inget". En galet jobbig backe upp och ner några gånger tills dottern och vovvis tröttnade ;-)

Men vad mycket lättare det blir när man har en hejaklack mitt i backen! För att inte tala om vad en fantastisk miljö kan göra. Det är mycket runtomkring träningen som påverkar motivationen. Se till att göra det du tycker är roligt på ställen du tycker om att vara.

Och låt barnen roa sig med att fota dig när du springer eller gör andra övningar. Det är grymt bra för att se om man utför övningarna korrekt samt för att analysera sitt löpsteg :-)



26 maj 2016

Jodå, det finns dåligt väder.....

...men det är ingen bra ursäkt för att skippa ett härligt utomhuspass!

OJ! Vad många som hade glömt sina kläder idag. Det är ju så lätt hänt att glömma träningskläderna när det är dåligt väder ;-) Två starka tjejer fick jag iallafall med mig på dagens härliga, regniga och skitiga träningspass.

Det positiva med att träna i lite sämre väder är ju dock att det liksom känns dubbelt så bra efteråt.

Vad är det egentligen som gör att det kan bli så himla motigt att gå ut och träna när vädret är lite sämre? Och vad är egentligen "sämre" väder? Många tycker det är jobbigt när det regnar och kläderna blir blöta. Fast....du blir blöt när det är varmt också - svett! Och för vissa
är det "sämre" vädret faktiskt bättre att träna i. Som nu till exempel, när det yr pollen i luften. Då finns det nog inga som uppskattar regn så mycket som pollenallergiker :-D I'm one of those! Men bäst av allt för att hålla motivationen uppe oavsett väder - träna i grupp!

19 maj 2016

Ju fler desto roligare!

Idag blev vi fyra personer på utomhuspasset under friskvårdstimmen. Superkul! Med grymma kollegor som jobbade hårt!

För visst är det så, ju fler desto roligare. Det är alltid mycket lättare att ge lite extra när man är i grupp. Och det är ju det där lilla extra som ger resultat på sikt.

Har du inte tränat i grupp? Gör det! Det finns många undersökningar som visar att man både blir mer uthållig i grupp och presterar bättre. Är man lite trött och seg så finns det alltid något eller någon i gruppen som får igång dig. I grupp kan man både inspireras och själv inspirera andra. Och du tar med all säkerhet i mer än om du kört samma pass själv.


16 maj 2016

Variera din löpning

Ikväll fick jag till ett långpass, yes! Det är ju så mycket enklare när det är ljusare ute längre. Och det är ju så fint i skogen nu!

Långpasset hade mer fokus på tid än distans. Och det är väl en av få tillfällen det är bra med taskigt lokalsinne. Det blir så mycket enklare att vara ute länge då, när stigarna liksom bara försvinner :-D

Glöm inte att variera din löpning. Variera dina rundor, terräng, fart och distans. Det blir roligare, du blir starkare och du undviker skador. Framför allt - man håller motivationen uppe!



11 maj 2016

Hur är det egentligen med friskvårdstimmen?

Dra med arbetskollegorna ut på ett träningspass på lunchen, det ger energi på alla möjliga plan!

Idag blev det en PT-friskvårdstimme för min härliga kollega, som efter en intensiv tid som doktorand behöver komma ut i friska luften igen ;-)

Ni tar väl vara på friskvårdstimmen? Förutsatt att er arbetsgivare erbjuder det då vill säga.

Flera kommuner och företag har ju dessvärre tagit bort friskvårdstimmen både pga besparingar men även för att det anses som orättvist då alla inte har möjlighet att lämna jobbet en timme under dagen. Vad ska man säga.....Ett sätt kan ju vara att erbjuda olika alternativ, även kallat flexibilitet. För en del passar friskvårdstimmen bäst, medan det för andra passar bättre med friskvårdsbidrag.

Lönar det sig då för arbetsgivare att investera i sina anställdas hälsa, eller kastar de pengarna i sjön?

Klart det lönar sig! Men man måste se det som en investering och inte som en kostnad. Och man måste ha en genomtänkt strategi där man fokuserar på förebyggande hälsoarbete istället för rehabilitering. Det kommer aldrig att finnas endast ett sätt som passar alla på en arbetsplats. Alla anställda har olika behov och förutsättningar och man måste därmed satsa på individanpassat friskvårdsarbete. Det måste erbjudas olika valmöjligheter för olika personer med allt från PT till KBT. Och det behövs riktade insatser för att komma åt de, som behöver det mest. Det handlar idag lika mycket om den psykiska hälsan, som den fysiska. Om man märker att friskvårdstimme, friskvårdsbidrag osv. inte nyttjas och sjukskrivningarna dessutom ökar...ja...då är det dax att se över hälsoarbetet på arbetsplatsen.

Har du friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme? Om ja - nyttjar du det? Erbjuder din arbetsgivare något annat?

2 maj 2016

Städfys!

Man hinner ju inte alltid få till träningen. Känns det igen? Fast....man gör ju det egentligen, eftersom all träning är bättre än ingen. Om inte annat är det en ganska kul utmaning att hitta ställen i hemmet att göra bra övningar på medan man städar. Ok, städningen blev lite lidande idag. Men vad gör det....egentligen?

Det kom ju någon brittisk studie för ett par år sedan som sa att städning inte kan räknas som motion. Fast det beror ju helt på HUR man städar skulle jag säga :-)

Det finns alltid tid för lite armhävningar och det behöver man ju faktiskt inte gå till gymmet för att göra.